538.660 druppels

Schrijf je in!

Ontvang elke week de Druppel van de Week als consument.

Bedrijven en andere organisaties melden zich aan via de link 'Doe mee als organsiatie'.
 

Wat is 1.000.000 druppels?

Het project 1.000.000 druppels stelt zich tot doel om een miljoen mensen duurzamer te maken. Zo ontwikkelen we samen een duurzame maatschappij! Dit doen we door elke week een duurzame tip (De Druppel van de Week) te versturen. Dit zijn tips op zowel milieu- als sociaal gebied. Op deze manier komen de ontvangers van de Druppel van de Week telkens even in contact met duurzaamheid, met als doel om meer bewustzijn te creëren. We verwachten niet dat iedereen alle tips naleeft, maar wel dat mensen bewuster keuzes maken.

Wat houdt het partnerschap voor organisaties in?
Organisaties die zich aanmelden als partner, zeggen toe om hun medewerkers te betrekken bij duurzaamheid. De gemakkelijkste manier is via de Druppel van de Week. Eén contactpersoon bij de organisatie ontvangt de Druppel van de Week en zorgt voor verspreiding binnen de organisatie. De manier waarop staat vrij; intranet, e-mail, tv-schermen.... Organisaties hoeven dus geen emailadressen van medewerkers over te dragen. Elke medewerker van de organisatie telt mee als één druppel.

Op vrijwillige basis worden partners uitgenodigd meer te doen om het doel te bereiken. Bijvoorbeeld hun relaties uitnodigen om ook mee te doen, of in hun vakmedia aandacht te vragen voor het project. Ook worden partners uitgenodigd om mee te doen met acties die vanuit 1.000.000 druppels worden georganiseerd, zoals het Nationaal Integratie Diner

De voordelen
Deelname aan 1.000.000 druppels heeft de volgende voordelen voor organisaties:
  • Duurzaam van binnenuit: organisaties die duurzamer willen werken, hebben de uitdaging om de medewerkers op de werkvloer dezelfde overtuiging en kennis te geven. 1.000.000 druppels betrekt uw medewerkers en helpt uw organisatie duurzamer te worden. Niet van bovenaf, maar van binnenuit.
  • De organisatie laat aan klanten, medewerkers en andere relaties zien duurzaamheid belangrijk te vinden.
  • Partnerorganisaties kunnen profiteren van kennis en ervaring van andere partners.
  • Het brengt geen kosten met zich mee en partners worden niet commercieel benaderd.

 Dus doe mee!


 

Delen »