538.660 druppels

Schrijf je in!

Ontvang elke week de Druppel van de Week als consument.

Bedrijven en andere organisaties melden zich aan via de link 'Doe mee als organsiatie'.
 

Blog 1.000.000 druppels

Thu, 28 Jan 2016 09:12:00 +0000
Gratis Web App berekent eigen impact op klimaatverandering

Uw impact op klimaatverandering berekent u vanaf vandaag makkelijk en snel met de gratis CO2-calculator Web App. Benieuwd naar wat u aan broeikasgassen veroorzaakt door stroom-, gas- of brandstofverbruik? Vul uw verbruiksgegevens in de Web App en ontvang direct het resultaat.

CO2-voetafdruk
Iedere organisatie veroorzaakt uitstoot van CO2. Omdat er verwarmd wordt of gebruik gemaakt wordt van elektriciteit. Ook weg- en vliegverkeer veroorzaakt uitstoot van broeikasgassen. De gratis Web App CO2-calculator geeft inzicht in waar u impact op klimaatverandering heeft en waar die relatief het grootst is. Zo kunt u ook makkelijk direct besparingsmogelijkheden nemen om die impact te verkleinen.

Voordelen Web App
In een handomdraai berekent u op alle mobiele apparaten van alle merken uw eigen CO2-voetafdruk. Maar ook bij het maken van investeringsbeslissingen kunt u direct het CO2-voordeel berekenen van een energiezuinig gebouw, machine of vervoersmiddel. Zo weet u zeker dat u een duurzame keuze maakt. Probeer het zelf en ga via uw mobiele apparaat naar de gratis CO2-calculator Web App toe.

Extra informatie

De 10 sterke punten van deze Web App:
  • De Web App helpt organisaties met het berekenen van de eigen CO2-voetafdruk
  • De Web App biedt inzicht in CO2-uitstoot van gebouw, mobiliteit en bedrijfsvoering
  • De Web App biedt inzicht in uitstoot van CO2 bij nieuwe investeringen
  • Op basis van dat inzicht kunnen de juiste duurzame keuzes worden gemaakt
  • Met de database achter de Web App kunnen we per branche benchmarks bouwen
  • Die benchmarks gaan we openbaar delen zodat je als organisatie je CO2-positie kunt vergelijken
  • Deze Web App kent geen installatieprocedure, er is alleen een webbrowser nodig 
  • Deze Web App heeft geen schijfruimte op de tablet of smartphone van de gebruiker nodig
  • Updates in de Web App worden webbased doorgevoerd 
  • De Web App is platformonafhankelijk (Windows, Mac, Linux etc.)

Neem voor meer informatie over dit nieuwsbericht contact op met Rob van der Rijt van Klimaatplein.com via robvanderrijt@klimaatplein of 06-18842189.
Bekijk dit bericht op ons weblog »

Mon, 04 Jan 2016 09:00:00 +0000
Hendriks Bedrijfsdiensten heeft duurzaam ondernemen en milieubewust werken hoog in het vaandel staan.
Wij streven er naar om iedereen binnen onze organisatie bewust te maken van het milieu middels o.a. het scheiden van afval, plastic, oud papier, cartridges, batterijen etc. Zo ook het bewust omgaan met materiaal en middelen die wij gebruiken. Wij werken middels het MVO ( Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) beleid, waarbij wij hopen middels het meedoen aan dit project te kunnen bijdragen aan een milieubewuster samenleving.
 
Bekijk dit bericht op ons weblog »

Thu, 17 Dec 2015 11:16:00 +0000Oudersvannature.nl is een magazine voor ouders die het beste willen voor hun kind. Hier vind je leuke en duurzame tips over opvoeden, eten en buitenspelen.

In het magazine vind je activiteiten die je met je kind kunt doen en weetjes over de natuur. Maar ook gemakkelijke, lekkere en gezonde recepten. Zodat jij quality time met je kind hebt en samen lekkere dingen kunt maken. Of leuke spelletjes kunt doen in het bos, het park of de achtertuin. Want dat is genieten én het verstevigt de relatie met je kind.

Oudersvannature.nlgaat uit van de Natural Parenting-benadering. Natuurlijk is iedere ouder en elk kind uniek. Het gaat erom dat we onze kinderen bewust, geduldig en liefdevol benaderen.

Want kinderen zijn kwetsbaarder dan we vaak denken. In de loop der jaren ontdekte oprichtster Chantal Overgaauw in haar werk met kinderen dat door natural parenting als grondhouding de relatie met kinderen, het humeur van kinderen en de sfeer in de groep verbeterde.

Haar blogs over opvoeden onderbouwt ze zoveel mogelijk met de mening van experts.

De tip die Chantal Overgaauw gaf aan Asito komt voort uit haar milieubewustzijn. Al jaren schrijft Chantal Overgaauw als journalist over natuur, mvo en duurzaamheid. Sinds een paar jaar gaat ze ook met kinderen de natuur in. Vanuit haar rol als moeder, pedagogisch medewerker en natuurjuf is ze met Oudersvannature.nlgestart.


Bekijk dit bericht op ons weblog »

HPG Hoveniers BV werkt aan een duurzame omgeving

Mon, 30 Nov 2015 12:52:00 +0000

Als hoveniersbedrijf is HPG dagelijks actief in de buitenruimte. Wij zijn ons dan ook zeer bewust van de noodzaak om verstandig met onze woon- en werkomgeving om te gaan. Daarom is duurzaam en milieubewust werken een belangrijk onderdeel van ons beleid. Dit is terug te vinden in onze manier van werken, in ons transport door Noord- en Zuid-Holland,  in ons aankoopbeleid, in onze CO²-prestatieladder en in de aansturing van ons personeel. De tips van 1.000.000 druppels zullen ons verder helpen om de duurzaamheid van onze projecten nog verder te verhogen. Bekijk dit bericht op ons weblog »

Wed, 25 Nov 2015 13:38:00 +0000
Met EcoReflect brengen wij betekenisvolle expertise in. Daarmee realiseren wij oplossingen op het gebied van energie, milieu, techniek en veiligheid om voor onze opdrachtgever, zijn vastgoed en omgeving duurzame resultaten te bereiken. Een belangrijk onderdeel binnen energiebesparing betreft het daadwerkelijk monitoren van het energieverbruik. Middels monitoring wordt het werkelijke energieverbruik en eventueel gerealiseerde besparingen inzichtelijk gemaakt. Dit geeft bewustwording en inzicht in de resultaten van genomen maatregelen. Onderzoek heeft aangetoond dat met alleen al energie monitoren en actief managen van het energieverbruik gauw 20 tot 25% bespaard kan worden!

Bekijk dit bericht op ons weblog »

Fri, 09 Oct 2015 09:21:00 +0000
Als regionale weg- en waterbouwer in Oost Nederland is Reinten Infra zich bewust van haar bijdrage aan de CO2 uitstoot. Als CO2 prestatieladder niveau 5 gecertificeerd bedrijf houdt zij zich bezig met reductie van de CO2 uitstoot tijdens de werkzaamheden.  Middels de ‘Druppel van de week’ maken we onze medewerkers bewust van de bijdrage die zij kunnen leveren zowel tijdens het werk als in de thuissituatie.
Bekijk dit bericht op ons weblog »

Mon, 28 Sep 2015 11:22:00 +0000
Gebr. de Ronde: 28 nieuwe druppels!

Het project 1.000.000 druppels wordt door Gebr. de Ronde gebruikt om medewerkers actief te informeren over manieren waarop zij duurzamer kunnen zijn, zowel op werk als thuis. Door samen stil te staan bij handige tips, hoopt Gebr. de Ronde zijn medewerkers bewuster te maken van de mogelijkheden om duurzamer te leven.

Gebr. de Ronde heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Zo is de organisatie sinds 2014 gecertificeerd op de CO2-prestatieladder en stelt het zich tot doel om de CO2-uitstoot in 2015 met 2.75% te verminderen ten opzichte van 2013. In 2014 heeft Gebr. de Ronde 160 zonnepanelen aangeschaft om het energieverbruik volledig te compenseren, er wordt zelfs meer opgewekt dan verbruikt. Om die reden heeft de organisatie zichzelf voorgenomen om vaker elektrisch materieel te kopen, zoals de recent aangeschafte elektrische heftruck. Op die manier verbruiken zij de opgewekte energie en verminderen daarmee grondstofverbruik.

Duurzaam ondernemen doet Gebr. de Ronde niet alleen door het deelnemen aan initiatieven zoals 1 miljoen druppels, maar ook door bijvoorbeeld het jaarlijks aanbieden van stageplekken voor BBL/BOL- studenten en het opleiden van personeel.

Voor meer informatie over Gebr. de Ronde en hun manier van duurzaam ondernemen; ga naar http://www.gebrderonde.nl/mvo
Bekijk dit bericht op ons weblog »

VCS Observation: "Veiligheid is meetbaar ...en maakbaar."

Tue, 15 Sep 2015 10:04:00 +0000
Obama: Klimaatverandering is grootste gevaar(Financieel dagblad  3 augustus 2015);
Meer CO2-uitstoot door Nederlandse energiebedrijven(Financieel dagblad 14 augustus 2015):
VCS Observation in de bres voor vermindering CO2 uitstoot
(www.eenmiljoendruppels.nl 1 september 2015)

CO2 uitstoot en de daarmee gepaard gaande klimaatverandering is zowel op mondiaal als regionaal niveau een actueel topic. Initiatieven tot reductie van CO2 uitstoot winnen gelukkig steeds meer terrein. Voor VCS Observation - die haar aansluiting met de maatschappij als belangrijke kernwaarde ziet - niet meer dan vanzelfsprekend om hier een voortrekkersrol in te spelen. Dat VCS Observation dit initiatief ondersteunt, is zowel binnen als buiten de organisatie duidelijk waarneembaar. Een voorbeeld hiervan is het behalen van niveau 3 op de CO2-prestatielader.

VCS Observation wil medewerkers actief betrekken bij duurzaamheid en CO2 reductie. Het initiatief 1.000.000 druppels sluit daar naadloos op aan en brengt milieu- en duurzaamheid onder de aandacht van onze medewerkers. Duurzaamheid is meetbaar. En belangrijker nog – maakbaar. We kunnen hem creëren en teruggeven aan de maatschappij, aan de mensen die hem kwijt zijn. Dat is een stevige stelling, maar VCS Observation doet het niet voor minder. Onze realistische ambitie is om de wereld veiliger te maken. Voortaan voegen wij daar graag nog een ambitieuze doelstelling aan toe; VCS Observation maakt de wereld ook een stukje groener. Want daarmee zorgen we voor een leefbaardere omgeving. Op dat gevoel mag u ons aanspreken.


www.vcsobservation.com
Bekijk dit bericht op ons weblog »

Hazet draagt bij aan 1.000.000 druppels voor een duurzame samenleving

Tue, 15 Sep 2015 09:17:00 +0000
Door ons aan te melden bij 1.000.000 druppels kunnen wij onze medewerkers binnen ons bedrijf bewust maken van het milieu en laten zien hoe wij zelf ons steentje kunnen bijdrage aan een duurzame samenleving.

Hazet is een professionele vakgroothandel met een groot internationaal netwerk. Ons assortiment bestaat uit schoonmaakmiddelen en –materialen, professionele reinigingsapparatuur, bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen, veiligheidsschoenen en kantine-/kantoorartikelen. Wij nemen het milieu, de omgeving en de toekomst serieus.
Grondstoffen zijn schaars en op termijn wordt het zelfs noodzaak om voor een ieder duurzaam te ondernemen. Bovendien zorgt aandacht voor MVO vaak voor kostenbesparing, en wordt de onderneming nog efficiënter en innovatiever. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om de 3P’s (people, profit en planet) in ons bestaande systeem te implementeren en te verbeteren. ''Duurzaamheid speelt in alle facetten van ons bedrijf een rol: van inkoop en verkoop tot en met transport.''

Als bedrijf maak je voortdurend keuzes. Het gaat erom dat je die bewust maakt: welke grondstoffen gebruik je, wat voor producten lever je, hoe vervoer je die? Om deze bewustwording te realiseren hebben wij sinds juni 2015 de Lean and Green Logistics Award ontvangen, voor de plannen om binnen vijf jaar een minimale CO2-reductie van 20% te behalen. En hebben wij als doel om in 2017 minimaal 20,1% CO2-reductie te bereiken ten opzichte van 2012. De CO2-emissie wordt uitgedrukt in tonkg CO2 per vervoerde ton. Veel producten uit ons assortiment zijn gecertificeerd met het Europees Ecolabel. Het mileukenmerk van de Europese Unie.  Dat stelt eisen aan de hele levenscyclus van producten en diensten zoals; grondstoffen, energieverbruik, tot schadelijke stoffen en afval. Voor ons is het Europees Ecolabel een belangrijk criterium. Zo bent u verzekerd van een duurzame afname. 
Ook dragen wij zorg voor gescheiden afvalverzameling, het verminderen van papiergebruik door zoveel mogelijk digitaal te factureren en het dubbelzijdig printen, gebruik van groene stroom en het minimaliseren van ons energie en gasverbruik.

Dit doen wij ook doormiddel van Social Return activiteiten, bekijk onze activiteiten kalender: https://www.hazet.igefa.nl/activiteiten-kalender-mvo
Bekijk dit bericht op ons weblog »

Happie in je eigen bakkie!

Mon, 01 Jun 2015 13:28:00 +0000
Irriteer jij je ook zo aan al dat onnodige afval? Lege frietbakjes, plastic tasjes, papieren zakjes en dat doosje waar die lekkere wokgroenten in zaten... na één keer gebruiken gaan ze allemaal de prullenbak in. Duurzaam initiatief Re-Wrap vindt het zonde dat al die bakjes en zakjes maar enkele minuten gebruikt worden en daarna weer worden afgedankt. Re-Wrap daagt daarom jou en horecaondernemers van afhaalgelegenheden uit om van 12 mei tot 12 juni 2015 deel te nemen aan de #ReWrapMaand. We gaan er gedurende deze maand alles aan doen om iedereen zij happie in zijn eigen bakkie te laten afhalen!

Happie in je eigen bakkie!
Kom je tussen 12 mei en 12 juni bij één van de ingeschreven horeca afhaalgelegenheden en heb je zelf een bakje of tasje meegebracht? Geweldig! Je bent lekker duurzaam en anti-verspillend bezig, want hierdoor ga je het eenmalig gebruik van verpakkingsmateriaal tegen! Bovendien steun je ook nog eens een goed doel!De kosten die de deelnemende horecagelegenheid bespaart op het gebruik van verpakkingsmateriaal worden tijdens de Re-Wrap maand namelijk gedoneerd aan het Plastic Desert Project.

Meld jouw favoriete horecagelegenheid aan
Kom je in deze maand met je eigen bakkie bij een horecagelegenheid die nog niet deelneemt aan
de #ReWrapMaand en wordt je eigen bakje met alle liefde gevuld? Vraag deze horecaonderneming of ze zich willen aansluiten bij de #ReWrapMaand. Dan kan iedereen zien dat deze horecaondernemer goed bezig is! En vergeet natuurlijk niet een foto van je happie in je eigen bakkie met ons te delen via #ReWrapNL!

Enthousiast geworden en wil je weten welke horeca in jouw stad al mee doet? Kijk op www.re-wrap.nl of facebook.com/ReWrapNL en praat mee op Twitter via @ReWrapNL en #ReWrapNL. Bekijk dit bericht op ons weblog »

De Nieuwe Natuur in Flevoland: Kijk je toe, of verbind je?

Tue, 14 Oct 2014 07:49:00 +0000
Ook de ANWB is bezig met een focus leggen op een duurzaam leven, waarbij het in dit geval gaat om de natuur in de provincie Flevoland. Natuur in Nederland is namelijk van groot belang. Een mooie natuur zorgt ervoor dat wij kunnen fietsen, wandelen, skeeleren, noem het maar op. Daarom steunt de ANWB het initiatief Nieuwe Natuur in Flevoland, waarbij aan de inwoners en organisaties van Flevoland gevraagd is met plannen te komen. Er zijn inmiddels 20 plannen uitgewerkt. Deze plannen kunnen door iedereen worden beoordeeld door erop te stemmen. Zo ontstaat er een ranglijst van plannen die aan de Provinciale Staten wordt aangeboden. Op deze wijze kunnen wij dus echt verschil maken!

Dus, wat doen jullie? Kijk je toe, of verbind je?

Onze keuze is gevallen op het project van Ben en Armgard. Zij zijn al jaren bezig om de natuur maximaal toe te laten op hun boerderij. Noem het maar 'maatschappelijk verantwoord boeren'. Zij maken keuzes die misschien soms tegen beter weten ingaan, maar voor ons wel beter zijn op de lange termijn. Zelf noemen ze hun boerderij "een zingende etalage voor natuur en boeren, met passie voor het land en de dieren!" Als wij Ben en Armgard steunen kunnen ze de volgende fase van hun droom realiseren. Bekijk hieronder het filmpje van Ben en Armgard en bekijk hun pagina voor meer informatie over hun natuurboerderij.