538.660 druppels

Schrijf je in!

Ontvang elke week de Druppel van de Week als consument.

Bedrijven en andere organisaties melden zich aan via de link 'Doe mee als organsiatie'.
 

Blog 1.000.000 druppels

Thu, 28 Jan 2016 09:12:00 +0000
Gratis Web App berekent eigen impact op klimaatverandering

Uw impact op klimaatverandering berekent u vanaf vandaag makkelijk en snel met de gratis CO2-calculator Web App. Benieuwd naar wat u aan broeikasgassen veroorzaakt door stroom-, gas- of brandstofverbruik? Vul uw verbruiksgegevens in de Web App en ontvang direct het resultaat.

CO2-voetafdruk
Iedere organisatie veroorzaakt uitstoot van CO2. Omdat er verwarmd wordt of gebruik gemaakt wordt van elektriciteit. Ook weg- en vliegverkeer veroorzaakt uitstoot van broeikasgassen. De gratis Web App CO2-calculator geeft inzicht in waar u impact op klimaatverandering heeft en waar die relatief het grootst is. Zo kunt u ook makkelijk direct besparingsmogelijkheden nemen om die impact te verkleinen.

Voordelen Web App
In een handomdraai berekent u op alle mobiele apparaten van alle merken uw eigen CO2-voetafdruk. Maar ook bij het maken van investeringsbeslissingen kunt u direct het CO2-voordeel berekenen van een energiezuinig gebouw, machine of vervoersmiddel. Zo weet u zeker dat u een duurzame keuze maakt. Probeer het zelf en ga via uw mobiele apparaat naar de gratis CO2-calculator Web App toe.

Extra informatie

De 10 sterke punten van deze Web App:
  • De Web App helpt organisaties met het berekenen van de eigen CO2-voetafdruk
  • De Web App biedt inzicht in CO2-uitstoot van gebouw, mobiliteit en bedrijfsvoering
  • De Web App biedt inzicht in uitstoot van CO2 bij nieuwe investeringen
  • Op basis van dat inzicht kunnen de juiste duurzame keuzes worden gemaakt
  • Met de database achter de Web App kunnen we per branche benchmarks bouwen
  • Die benchmarks gaan we openbaar delen zodat je als organisatie je CO2-positie kunt vergelijken
  • Deze Web App kent geen installatieprocedure, er is alleen een webbrowser nodig 
  • Deze Web App heeft geen schijfruimte op de tablet of smartphone van de gebruiker nodig
  • Updates in de Web App worden webbased doorgevoerd 
  • De Web App is platformonafhankelijk (Windows, Mac, Linux etc.)

Neem voor meer informatie over dit nieuwsbericht contact op met Rob van der Rijt van Klimaatplein.com via robvanderrijt@klimaatplein of 06-18842189.
Bekijk dit bericht op ons weblog »

Mon, 04 Jan 2016 09:00:00 +0000
Hendriks Bedrijfsdiensten heeft duurzaam ondernemen en milieubewust werken hoog in het vaandel staan.
Wij streven er naar om iedereen binnen onze organisatie bewust te maken van het milieu middels o.a. het scheiden van afval, plastic, oud papier, cartridges, batterijen etc. Zo ook het bewust omgaan met materiaal en middelen die wij gebruiken. Wij werken middels het MVO ( Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) beleid, waarbij wij hopen middels het meedoen aan dit project te kunnen bijdragen aan een milieubewuster samenleving.
 
Bekijk dit bericht op ons weblog »

Thu, 17 Dec 2015 11:16:00 +0000Oudersvannature.nl is een magazine voor ouders die het beste willen voor hun kind. Hier vind je leuke en duurzame tips over opvoeden, eten en buitenspelen.

In het magazine vind je activiteiten die je met je kind kunt doen en weetjes over de natuur. Maar ook gemakkelijke, lekkere en gezonde recepten. Zodat jij quality time met je kind hebt en samen lekkere dingen kunt maken. Of leuke spelletjes kunt doen in het bos, het park of de achtertuin. Want dat is genieten én het verstevigt de relatie met je kind.

Oudersvannature.nlgaat uit van de Natural Parenting-benadering. Natuurlijk is iedere ouder en elk kind uniek. Het gaat erom dat we onze kinderen bewust, geduldig en liefdevol benaderen.

Want kinderen zijn kwetsbaarder dan we vaak denken. In de loop der jaren ontdekte oprichtster Chantal Overgaauw in haar werk met kinderen dat door natural parenting als grondhouding de relatie met kinderen, het humeur van kinderen en de sfeer in de groep verbeterde.

Haar blogs over opvoeden onderbouwt ze zoveel mogelijk met de mening van experts.

De tip die Chantal Overgaauw gaf aan Asito komt voort uit haar milieubewustzijn. Al jaren schrijft Chantal Overgaauw als journalist over natuur, mvo en duurzaamheid. Sinds een paar jaar gaat ze ook met kinderen de natuur in. Vanuit haar rol als moeder, pedagogisch medewerker en natuurjuf is ze met Oudersvannature.nlgestart.


Bekijk dit bericht op ons weblog »

HPG Hoveniers BV werkt aan een duurzame omgeving

Mon, 30 Nov 2015 12:52:00 +0000

Als hoveniersbedrijf is HPG dagelijks actief in de buitenruimte. Wij zijn ons dan ook zeer bewust van de noodzaak om verstandig met onze woon- en werkomgeving om te gaan. Daarom is duurzaam en milieubewust werken een belangrijk onderdeel van ons beleid. Dit is terug te vinden in onze manier van werken, in ons transport door Noord- en Zuid-Holland,  in ons aankoopbeleid, in onze CO²-prestatieladder en in de aansturing van ons personeel. De tips van 1.000.000 druppels zullen ons verder helpen om de duurzaamheid van onze projecten nog verder te verhogen. Bekijk dit bericht op ons weblog »

Wed, 25 Nov 2015 13:38:00 +0000
Met EcoReflect brengen wij betekenisvolle expertise in. Daarmee realiseren wij oplossingen op het gebied van energie, milieu, techniek en veiligheid om voor onze opdrachtgever, zijn vastgoed en omgeving duurzame resultaten te bereiken. Een belangrijk onderdeel binnen energiebesparing betreft het daadwerkelijk monitoren van het energieverbruik. Middels monitoring wordt het werkelijke energieverbruik en eventueel gerealiseerde besparingen inzichtelijk gemaakt. Dit geeft bewustwording en inzicht in de resultaten van genomen maatregelen. Onderzoek heeft aangetoond dat met alleen al energie monitoren en actief managen van het energieverbruik gauw 20 tot 25% bespaard kan worden!

Bekijk dit bericht op ons weblog »

Fri, 09 Oct 2015 09:21:00 +0000
Als regionale weg- en waterbouwer in Oost Nederland is Reinten Infra zich bewust van haar bijdrage aan de CO2 uitstoot. Als CO2 prestatieladder niveau 5 gecertificeerd bedrijf houdt zij zich bezig met reductie van de CO2 uitstoot tijdens de werkzaamheden.  Middels de ‘Druppel van de week’ maken we onze medewerkers bewust van de bijdrage die zij kunnen leveren zowel tijdens het werk als in de thuissituatie.
Bekijk dit bericht op ons weblog »

Mon, 28 Sep 2015 11:22:00 +0000
Gebr. de Ronde: 28 nieuwe druppels!

Het project 1.000.000 druppels wordt door Gebr. de Ronde gebruikt om medewerkers actief te informeren over manieren waarop zij duurzamer kunnen zijn, zowel op werk als thuis. Door samen stil te staan bij handige tips, hoopt Gebr. de Ronde zijn medewerkers bewuster te maken van de mogelijkheden om duurzamer te leven.

Gebr. de Ronde heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Zo is de organisatie sinds 2014 gecertificeerd op de CO2-prestatieladder en stelt het zich tot doel om de CO2-uitstoot in 2015 met 2.75% te verminderen ten opzichte van 2013. In 2014 heeft Gebr. de Ronde 160 zonnepanelen aangeschaft om het energieverbruik volledig te compenseren, er wordt zelfs meer opgewekt dan verbruikt. Om die reden heeft de organisatie zichzelf voorgenomen om vaker elektrisch materieel te kopen, zoals de recent aangeschafte elektrische heftruck. Op die manier verbruiken zij de opgewekte energie en verminderen daarmee grondstofverbruik.

Duurzaam ondernemen doet Gebr. de Ronde niet alleen door het deelnemen aan initiatieven zoals 1 miljoen druppels, maar ook door bijvoorbeeld het jaarlijks aanbieden van stageplekken voor BBL/BOL- studenten en het opleiden van personeel.

Voor meer informatie over Gebr. de Ronde en hun manier van duurzaam ondernemen; ga naar http://www.gebrderonde.nl/mvo
Bekijk dit bericht op ons weblog »

VCS Observation: "Veiligheid is meetbaar ...en maakbaar."

Tue, 15 Sep 2015 10:04:00 +0000
Obama: Klimaatverandering is grootste gevaar(Financieel dagblad  3 augustus 2015);
Meer CO2-uitstoot door Nederlandse energiebedrijven(Financieel dagblad 14 augustus 2015):
VCS Observation in de bres voor vermindering CO2 uitstoot
(www.eenmiljoendruppels.nl 1 september 2015)

CO2 uitstoot en de daarmee gepaard gaande klimaatverandering is zowel op mondiaal als regionaal niveau een actueel topic. Initiatieven tot reductie van CO2 uitstoot winnen gelukkig steeds meer terrein. Voor VCS Observation - die haar aansluiting met de maatschappij als belangrijke kernwaarde ziet - niet meer dan vanzelfsprekend om hier een voortrekkersrol in te spelen. Dat VCS Observation dit initiatief ondersteunt, is zowel binnen als buiten de organisatie duidelijk waarneembaar. Een voorbeeld hiervan is het behalen van niveau 3 op de CO2-prestatielader.

VCS Observation wil medewerkers actief betrekken bij duurzaamheid en CO2 reductie. Het initiatief 1.000.000 druppels sluit daar naadloos op aan en brengt milieu- en duurzaamheid onder de aandacht van onze medewerkers. Duurzaamheid is meetbaar. En belangrijker nog – maakbaar. We kunnen hem creëren en teruggeven aan de maatschappij, aan de mensen die hem kwijt zijn. Dat is een stevige stelling, maar VCS Observation doet het niet voor minder. Onze realistische ambitie is om de wereld veiliger te maken. Voortaan voegen wij daar graag nog een ambitieuze doelstelling aan toe; VCS Observation maakt de wereld ook een stukje groener. Want daarmee zorgen we voor een leefbaardere omgeving. Op dat gevoel mag u ons aanspreken.


www.vcsobservation.com
Bekijk dit bericht op ons weblog »

Hazet draagt bij aan 1.000.000 druppels voor een duurzame samenleving

Tue, 15 Sep 2015 09:17:00 +0000
Door ons aan te melden bij 1.000.000 druppels kunnen wij onze medewerkers binnen ons bedrijf bewust maken van het milieu en laten zien hoe wij zelf ons steentje kunnen bijdrage aan een duurzame samenleving.

Hazet is een professionele vakgroothandel met een groot internationaal netwerk. Ons assortiment bestaat uit schoonmaakmiddelen en –materialen, professionele reinigingsapparatuur, bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen, veiligheidsschoenen en kantine-/kantoorartikelen. Wij nemen het milieu, de omgeving en de toekomst serieus.
Grondstoffen zijn schaars en op termijn wordt het zelfs noodzaak om voor een ieder duurzaam te ondernemen. Bovendien zorgt aandacht voor MVO vaak voor kostenbesparing, en wordt de onderneming nog efficiënter en innovatiever. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om de 3P’s (people, profit en planet) in ons bestaande systeem te implementeren en te verbeteren. ''Duurzaamheid speelt in alle facetten van ons bedrijf een rol: van inkoop en verkoop tot en met transport.''

Als bedrijf maak je voortdurend keuzes. Het gaat erom dat je die bewust maakt: welke grondstoffen gebruik je, wat voor producten lever je, hoe vervoer je die? Om deze bewustwording te realiseren hebben wij sinds juni 2015 de Lean and Green Logistics Award ontvangen, voor de plannen om binnen vijf jaar een minimale CO2-reductie van 20% te behalen. En hebben wij als doel om in 2017 minimaal 20,1% CO2-reductie te bereiken ten opzichte van 2012. De CO2-emissie wordt uitgedrukt in tonkg CO2 per vervoerde ton. Veel producten uit ons assortiment zijn gecertificeerd met het Europees Ecolabel. Het mileukenmerk van de Europese Unie.  Dat stelt eisen aan de hele levenscyclus van producten en diensten zoals; grondstoffen, energieverbruik, tot schadelijke stoffen en afval. Voor ons is het Europees Ecolabel een belangrijk criterium. Zo bent u verzekerd van een duurzame afname. 
Ook dragen wij zorg voor gescheiden afvalverzameling, het verminderen van papiergebruik door zoveel mogelijk digitaal te factureren en het dubbelzijdig printen, gebruik van groene stroom en het minimaliseren van ons energie en gasverbruik.

Dit doen wij ook doormiddel van Social Return activiteiten, bekijk onze activiteiten kalender: https://www.hazet.igefa.nl/activiteiten-kalender-mvo
Bekijk dit bericht op ons weblog »

Happie in je eigen bakkie!

Mon, 01 Jun 2015 13:28:00 +0000
Irriteer jij je ook zo aan al dat onnodige afval? Lege frietbakjes, plastic tasjes, papieren zakjes en dat doosje waar die lekkere wokgroenten in zaten... na één keer gebruiken gaan ze allemaal de prullenbak in. Duurzaam initiatief Re-Wrap vindt het zonde dat al die bakjes en zakjes maar enkele minuten gebruikt worden en daarna weer worden afgedankt. Re-Wrap daagt daarom jou en horecaondernemers van afhaalgelegenheden uit om van 12 mei tot 12 juni 2015 deel te nemen aan de #ReWrapMaand. We gaan er gedurende deze maand alles aan doen om iedereen zij happie in zijn eigen bakkie te laten afhalen!

Happie in je eigen bakkie!
Kom je tussen 12 mei en 12 juni bij één van de ingeschreven horeca afhaalgelegenheden en heb je zelf een bakje of tasje meegebracht? Geweldig! Je bent lekker duurzaam en anti-verspillend bezig, want hierdoor ga je het eenmalig gebruik van verpakkingsmateriaal tegen! Bovendien steun je ook nog eens een goed doel!De kosten die de deelnemende horecagelegenheid bespaart op het gebruik van verpakkingsmateriaal worden tijdens de Re-Wrap maand namelijk gedoneerd aan het Plastic Desert Project.

Meld jouw favoriete horecagelegenheid aan
Kom je in deze maand met je eigen bakkie bij een horecagelegenheid die nog niet deelneemt aan
de #ReWrapMaand en wordt je eigen bakje met alle liefde gevuld? Vraag deze horecaonderneming of ze zich willen aansluiten bij de #ReWrapMaand. Dan kan iedereen zien dat deze horecaondernemer goed bezig is! En vergeet natuurlijk niet een foto van je happie in je eigen bakkie met ons te delen via #ReWrapNL!

Enthousiast geworden en wil je weten welke horeca in jouw stad al mee doet? Kijk op www.re-wrap.nl of facebook.com/ReWrapNL en praat mee op Twitter via @ReWrapNL en #ReWrapNL. Bekijk dit bericht op ons weblog »

De Nieuwe Natuur in Flevoland: Kijk je toe, of verbind je?

Tue, 14 Oct 2014 07:49:00 +0000
Ook de ANWB is bezig met een focus leggen op een duurzaam leven, waarbij het in dit geval gaat om de natuur in de provincie Flevoland. Natuur in Nederland is namelijk van groot belang. Een mooie natuur zorgt ervoor dat wij kunnen fietsen, wandelen, skeeleren, noem het maar op. Daarom steunt de ANWB het initiatief Nieuwe Natuur in Flevoland, waarbij aan de inwoners en organisaties van Flevoland gevraagd is met plannen te komen. Er zijn inmiddels 20 plannen uitgewerkt. Deze plannen kunnen door iedereen worden beoordeeld door erop te stemmen. Zo ontstaat er een ranglijst van plannen die aan de Provinciale Staten wordt aangeboden. Op deze wijze kunnen wij dus echt verschil maken!

Dus, wat doen jullie? Kijk je toe, of verbind je?

Onze keuze is gevallen op het project van Ben en Armgard. Zij zijn al jaren bezig om de natuur maximaal toe te laten op hun boerderij. Noem het maar 'maatschappelijk verantwoord boeren'. Zij maken keuzes die misschien soms tegen beter weten ingaan, maar voor ons wel beter zijn op de lange termijn. Zelf noemen ze hun boerderij "een zingende etalage voor natuur en boeren, met passie voor het land en de dieren!" Als wij Ben en Armgard steunen kunnen ze de volgende fase van hun droom realiseren. Bekijk hieronder het filmpje van Ben en Armgard en bekijk hun pagina voor meer informatie over hun natuurboerderij.


Onze boodschap is: kijk niet toe, maar verbind!
Wij hebben alvast gestemd op Ben en Armgard. Bekijk dit bericht op ons weblog »

100% Pure Energie van Raedthuys “Samen werken aan een duurzame toekomst”

Thu, 24 Jul 2014 07:50:00 +0000
Raedthuys partner 1 miljoen druppels100% Pure Energie van Raedthuys maakt energie voor de toekomst. Energie waar je blij van wordt. Wat de natuur ons geeft willen we doorgeven aan toekomstige generaties. Daarom leveren wij groene energie die altijd afkomstig is uit onze eigen zon- en windprojecten in Nederland. Maar daarmee zijn we er natuurlijk nog niet. Als we de wereld écht duurzamer willen maken, moeten we daar allemaal een bijdrage aan leveren. Het project 1.000.000 druppels is een geweldig voorbeeld van hoe je iedereen kunt betrekken bij het verduurzamen van onze planeet. Als groenste energiebedrijf leveren we graag een bijdrage door onze duurzame tips op het gebied van energie te delen via 1.000.000 druppels. Daarnaast hopen wij door deelname aan dit project onze medewerkers te stimuleren om nòg bewustere keuzes te maken op het gebied van duurzaamheid.

Laten we samen werken aan een duurzame toekomst!


Bekijk dit bericht op ons weblog »

Ambitie Share2start: duurzaam Nederland op de kaart

Fri, 18 Jul 2014 12:44:00 +0000
Duurzaamheid is de toekomst en daar draagt Share2start graag aan bij. Maarten Bouw: "Via ons crowdfunding platform kunnen duurzame innovatieve en sociale ondernemers financiering ophalen waarmee zij hun duurzame droom kunnen realiseren. Iedereen in Nederland kan investeren in deze ondernemers door een lening te verstrekken of een duurzaam product te kopen. Op deze manier stimuleren wij duurzaam ondernemerschap in Nederland."

 1.000.000 druppels past goed bij de ambitie van Share2start om duurzaamheid in Nederland op de kaart te zetten en ondernemerschap te stimuleren.


Bekijk dit bericht op ons weblog »

De Jonge Milieu Advies: "Duurzaamheid heeft prioriteit"

Wed, 14 May 2014 13:02:00 +0000
Onlangs sloot De Jonge Milieu zich aan bij 1.000.000 druppels. Waarom? Daniel Koster vertelt: "Wij doen mee aan 1 miljoen druppels omdat ook bij ons duurzaamheid de prioriteit heeft en wij dit graag laten zien. In ons werkveld, dat met name gericht is op overheden en bedrijven, zien wij nog altijd mogelijkheden voor verbetering als het gaat om duurzaamheid. Om dit aan te pakken helpen wij bedrijven en overheden met het concretiseren, managen en daadwerkelijk uitvoeren van duurzame maatregelen. Wij als milieuadviesbureau staan dan ook volledig achter andere initiatieven die hetzelfde doel hebben als wij: het creëren van een duurzame maatschappij, waarin people, planet en profit op harmonieuze wijze worden gecombineerd."


Bekijk dit bericht op ons weblog »

D-ants, brengt duurzaamheid tot leven!

Fri, 21 Mar 2014 10:00:00 +0000
D-ants is een duurzaamheidsnetwerk, met als doel het bestaand vastgoed (particuliere woningen, VVE’s, monumenten en professioneel vastgoed) betaalbaar te verduurzamen. Ieder lid van het netwerk heeft zijn eigen specialisme, door actief kennis met elkaar te delen zal de kennis over duurzame maatregelen verder ontwikkeld worden.

Het netwerk bestaat voornamelijk uit relatief kleine ondernemingen zodat de overhead niet te hoog is en dat de communicatielijnen kort en direct zijn. Daardoor kan het gehele proces goed op elkaar worden afgestemd. D-ants, brengt duurzaamheid tot leven!Bekijk dit bericht op ons weblog »

Roelofsen Machineverhuur & Grondwerken ondersteunt 1.000.000 druppels van harte

Wed, 19 Mar 2014 09:30:00 +0000
Roelofsen Machineverhuur & Grondwerken BV is op het moment actief in alle taken van de groen, grond en infra met een vaste bezetting van 13 personeelsleden en een aantal zaterdag- en vakantiewerkers. Ook zijn wij officieel leerbedrijf en hebben regelmatig stagiaires en leerlingen aan het werk. Dagelijks staan er gemiddeld 25 medewerkers klaar om voor de diverse opdrachtgevers het werk te verrichten. 

Ons beleid is erop gericht te streven naar continuïteit, een gezond rendement en verdere groei.
De belangrijkste doelstelling van Roelofsen BV is om in ons marktsegment een steeds meer toonaangevende positie in te nemen. Gezamenlijk dragen wij met onze werknemers en onderaannemers de verantwoordelijkheid om te zorgen voor veilige, gezonde en milieubewuste werkomstandigheden. Door het leveren van kwalitatief hoogwaardige diensten trachten wij ons te onderscheiden. Om dit te bereiken hebben wij binnen ons bedrijf een Integraal Management Systeem opgezet dat is gericht op het continu verbeteren van ons systeem. Het systeem is zodanig opgezet dat het voldoet aan de voorwaarden die staan beschreven in de normen NEN-EN-ISO 9001:2008 en VCA* 2008/5.1.

Vanuit ons maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef is het milieubeleid gericht op het continu en, waar mogelijk, meetbaar verbeteren van prestaties op milieugebied. Het steeds verder terugdringen van milieubelasting en het naleven van de milieuwet- en regelgeving moeten leiden naar voorkoming van milieuvervuiling. Een initiatief als 1.000.000 druppels steunen wij dan ook van harte.

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben wij in 2013 de ladder beklommen en zijn gecertificeerd op niveau 3 van de Co2 prestatieladder.
Op deze manier dragen wij een actief steentje bij aan het beheersen en beperken van schadelijke Co2-uitstoot tijdens onze werkzaamheden.Bekijk dit bericht op ons weblog »

Studio Bas Luiting, broedplaats voor innovatie en nieuwe partner 1.000.000 druppels

Mon, 17 Mar 2014 10:16:00 +0000
Studio Bas Luiting is een broedplaats voor re-design en innovatie. De Studio creëert producten en nieuwe businessmodellen vanuit Strijp-S, het creatieve hart van Eindhoven. Op deze plek bruist de creatieve industrie en is kruisbestuiving het toverwoord!

Clean Tech Factory is de verzamelnaam voor alle partners die voor Studio Bas Luiting producten vervaardigen op een schone en eerlijke wijze. Deze partners (de maak-industrie) zijn actief binnen de circulaire economie en voeren een doordacht MVO-beleid. Studio Bas Luiting geeft colleges over de Clean Tech Factory in een Circulaire Economie, waarvan 3D printen één van de onderwerpen is. De verschuiving in de maak-industrie is door de komst van 3D printers vol op aan de gang. Daarnaast geeft Studio Bas Luiting re-design-colleges; win-win situatie’s door creativiteit in een nieuw businessmodel!

In 2014 staan o.a. deze 2 projecten op stapel:
BB Bricks, een re-design van Lego, gemaakt van recycle kunststof, voor volwassenen. Eindeloos veranderen met stapelbare elementen, binnen en buiten. BB Bricks wordt nooit meer afval!

De Clean Tech Factory Truck, een vrachtwagen waarin een recycle-machine is opgesteld welke afval-PETflesjes omzet in grondstofdraden ten behoeve van een aantal 3D printers die ter plekke producten maken waar op dat moment behoefte aan is.

Bekijk dit bericht op ons weblog »

Van den Noort – afval voor vernieuwing - sluit zich aan bij 1.000.000 druppels

Fri, 07 Feb 2014 09:30:00 +0000
In 2014 viert Van den Noort B.V. haar 70 jarige bestaan. In de voorbijgaande jaren zijn we uitgegroeid tot een totaalleverancier met een omvangrijk dienstenpakket bestaande uit; Afvalinzameling, Recycling, Grond- en sloopwerken en de handel in zand en grind. Iedere dag staan de medewerkers van Van den Noort paraat om diverse zakelijke en particuliere opdrachtgevers van dienst te zijn. Van afvalstof naar grondstof, halffabrikaat en eindproduct.

Van den Noort staat bekend om de snelheid, flexibiliteit en kwaliteit tegen een concurrerende prijs. Ook milieuverantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom investeren wij voortdurend in vakkundige medewerkers en innovatief materieel. Onze verschillende bedrijven zijn ISO 9001, ISO 14001 en VCA* gecertificeerd.


Op ons terrein van circa 10 hectare wordt jaarlijks 200.000 ton afval in eigen beheer op een milieuverantwoorde wijze gesorteerd, verwerkt en gerecycled tot herbruikbare stromen. Na recycling zijn de (gesorteerde) reststoffen zoals papier/karton, plasticfolie, metalen, etc. bruikbaar als grondstof voor nieuwe producten. De resterende brandbare fractie wordt bewerkt tot product dat bruikbaar is als secundaire brandstof voor het opwekken van energie (elektriciteit en warmte). Van den Noort voldoet hierbij aan de hoogste milieu- en kwaliteitseisen. Genoeg redenen voor Van den Noort om partner te worden van het duurzaamheidsproject 1.000.000 druppels!


Bekijk dit bericht op ons weblog »

Ten Dam Installatietechniek partner van 1.000.000 druppels

Wed, 05 Feb 2014 13:53:00 +0000
Met ruim 30 jaar ervaring is Ten Dam uitgegroeid tot een specialist op het gebied van elektro en loodgieterswerkzaamheden en een ijzerwaren winkel. Met een team van 30 medewerkers worden de vele vaste klanten variërend van particulieren tot bedrijven, van vast onderhoud tot nieuwbouw ontzorgt.
Energie Besparing
We zijn zelf ook actief bezig met het bereiken van alle mogelijke energie besparingen, hierbij kunt u denken aan zonnepanelen, houtkachels, zonneboilers, led verlichting, laadpalen voor elektrische voertuigen en nog vele andere installaties. Daarom vinden wij het belangrijk om ook deel te nemen aan 1.000.000 druppels en zo het initiatief te steunen en nog meer mensen bewust te maken van de mogelijkheden om energie te besparen.

Bekijk dit bericht op ons weblog »

Vitens draagt bij aan 1.000.000 druppels

Mon, 03 Feb 2014 11:22:00 +0000
Duurzaamheid zit Vitens in de genen. Immers, wie met de eerste levensbehoefte water werkt, heeft hart voor natuur, milieu, gezondheid en veiligheid. Duurzaamheid vergroten is een van onze 6 strategische pijlers en van fundamenteel belang voor ons operationele proces. Het helpt ons ook om maatschappelijke kosten te verlagen door bijvoorbeeld ons energieverbruik te reduceren en onze bronnen te beschermen. Op het intranet van Vitens wordt actief discussie gevoerd over onderwerpen gerelateerd aan duurzaamheid. Vandaar dat we de ideeën van 1.000.000 druppels willen delen met onze medewerkers. We hopen dat zij op deze manier ook kunnen leren van en bijdragen aan dit initiatief.


Bekijk dit bericht op ons weblog »

Plant Power Canteen is trots onderdeel van de duurzame beweging 1.000.000 druppels

Fri, 31 Jan 2014 11:01:00 +0000
De Plant Power Canteen wil voedsel op de MVO-agenda van bedrijven. Het initiatief creëert een bottom-up beweging voor een duurzamer eetpatroon binnen bedrijven en start van daaruit een traject van kantineverduurzaming.

Wie wil dat nou niet? Lekker, gezond én duurzaam eten op het werk, in de kantine. Eerlijker voor de wereld, gezonder voor jezelf én winstgevend voor het bedrijf. De Plant Power Canteen heeft al deze aspecten in zich. “Er is reden genoeg, voor ieder bedrijf, om duurzaamheid ook door te voeren in de bedrijfskantine” aldus Natascha Kooiman, initiatiefnemer van De Plant Power Canteen. “Een bedrijf kan met het verduurzamen van de kantine invulling geven aan haar MVO-beleid. Immers draagt het, naast gezondheid, bij aan duurzaamheid door aspecten als eerlijke handel, efficiënter waterverbruik én CO2-reductie.”

Iedere druppel helpt, is ook de insteek van de Plant Power Canteen: een glas sap van lokaal geproduceerd fruit in plaats van een cocktail van internationale ingevlogen vruchten is een simpel voorbeeld. En een keer een broodje hummus en gegrilde groenten in plaats van ham/kaas? Dat is al een hele emmer wat betreft CO2 uitstoot. Druppels zijn overichtelijke stapjes richting duurzamer leven. Bij 1 miljoen druppels zitten genoeg bedrijven die open zouden staan voor stappen in deze richting. De Plant Power Canteen helpt om duurzamer te eten. Druppel voor druppel en hap voor hap. Daaróm sluiten wij ons aan bij 1.000.000 druppels.

www.plantpowercanteen.nl


Bekijk dit bericht op ons weblog »

Eco-Cycle nieuwe partner 1.000.000 druppels

Wed, 29 Jan 2014 13:30:00 +0000
Eco-Cycle wil mensen na laten denken over hoe om te gaan met het ondergeschoven kindje van duurzaamheid; afval. Afval wordt niet als probleem gezien terwijl dat het wel is. Met organisch afval kan juist worden teruggegeven aan de aarde wat we er allemaal uithalen. Door het lokaal te doen kan ook op andere manieren het milieu gespaard worden; minder transport, minder verbranding, minder CO2-uitstoot. Men werkt aan de eigen ecologische foot print terwijl het ook nog afvalkosten scheelt.


Bekijk dit bericht op ons weblog »

Rodenburg & Van der Hoeven sluit aan bij 1.000.000 druppels

Mon, 27 Jan 2014 08:30:00 +0000
Rodenburg & VAn der Hoeven vindt een duurzame bedrijfsvoering belangrijk. Middels deelname aan 1.000.000 druppels worden zij hier regelmatig aan herinnert en geprikkeld. Daarnaast is er een directe relatie met de adviesklanten; zij moeten ten behoeve van certificering voor de CO2-prestatieladder participeren aan initiatieven met betrekking tot CO2-reductie. Om het goede voorbeeld te geven wil het bedrijf zelf ook deelnemen aan degelijke initiatieven en 1.000.000 druppels is daar één van.


Bekijk dit bericht op ons weblog »

Profimex nieuwe deelnemer 1.000.000 druppels

Thu, 23 Jan 2014 09:30:00 +0000
Profimex doet mee aan het project 1.000.000 druppels omdat we iedereen binnen onze organisatie bewust willen maken van het milieu. Onderdeel daarvan, naast het gescheiden inzamelen van afval, plastic, oud papier en het bewust omgaan met het verbruik van electriciteit, is ook zuinig omgaan met water. We vragen onze medewerkers dan ook na te denken over hoe het toilet door te spelen, de vaatwasser op de ecostand te zetten, etc. Dot alles met als uiteindelijke doel een kleine bijdrage te leveren aan een blijvende leefbare aarde!
Bekijk dit bericht op ons weblog »

Klimaatverandering grote uitdaging voor Nederlandse MKB

Wed, 22 Jan 2014 12:15:00 +0000
Klimaatverandering gaat de komende jaren meer extreme weersomstandigheden veroorzaken. De economische gevolgen hiervan voor het Nederlandse MKB zijn groot. Hogere bedrijfskosten en een stagnerende of zelfs krimpende afzetmarkt zijn hier concrete voorbeelden van.

Stijgende kosten
Naast stijgende grondstofprijzen gaan ook de kosten van verzekeringspremies omhoog. Rob van der Rijt, oprichter van klimaatplein.com, een platform voor klimaatbewust ondernemen, beschrijft: “Meer schade door extreem weer aan vastgoed, wagenpark, veestapel of landbouwgrond leidt automatisch tot hogere grondstofprijzen en verzekeringspremies”. De grootste herverzekeraar ter wereld (Munich Re) geeft aan dat er de komende jaren meer neerslag en temperatuurextremen voor gaan komen. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot het uitvallen van stroom, het (tijdelijk) staken van een productieproces of het niet aangeleverd krijgen van benodigde grondstoffen of hulpmiddelen. Afgezien nog van de schade aan het eigendom en bedrijfsproces van de ondernemer veroorzaakt de toename van klimaatrisico’s hogere verzekeringskosten.

Krimpende omzet
Van der Rijt vult aan: “Volgens onderzoek bedragen de totale kosten als gevolg van klimaatverandering en luchtvervuiling door fossiele brandstoffen nu zo’n 1.200 miljard dollar per jaar. Dat is 1,6 procent van het jaarlijks globale BBP.” De voorspellingen zijn dat deze trend zich nog verder zal doorzetten. In 2030 zouden deze kosten 3,2 procent van het BBP kunnen bedragen. Die kosten zullen gedragen moeten worden, ook door het MKB. “Bovendien geven klimaatwetenschappers aan dat wanneer de aarde een 3 graden extra opwarmt, we een wereldwijde economische krimp kunnen verwachten van tussen de 0,2% en 2%. Dit omdat water- en voedselzekerheid op het spel staan die daarmee tevens invloed hebben op de volksgezondheid. Met de huidige en nog verwachte uitstoot van broeikasgassen mogen we die 3 graden extra temperatuurstijging gerust verwachten”.

Onzekerheid afzetmarkten
Hoe prettig is het om zaken te doen met ondernemers in landen waar de risico's als gevolg van klimaatverandering groot zijn? Van der Rijt: “Stel dat je toeleveranciers of afnemers hebt in gebieden die gevoelig zijn voor een stijgende zeespiegel, orkanen of extreme droogtes. Hoe zeker ben je dan van de solvabiliteit van je zakenrelaties en daarmee van de continuïteit van je eigen bedrijfsvoering? Daarnaast veroorzaakt klimaatverandering sociale onrust. Er zijn inmiddels enkele miljoenen klimaatvluchtelingen op drift geraakt op zoek naar vruchtbaar en veilig grondgebied. Dat zorgt nu al voor onrust en strijd in bepaalde delen van de wereld. En het is gewoon altijd minder goed zaken doen in een gebied waar geen bepaalde mate van welzijn en orde heerst”

Snelle actie nodig
Om ook de komende generatie van ondernemers een toekomst te kunnen bieden, is het noodzakelijk dat we nu starten met het drastisch reduceren van de uitstoot van broeikasgassen als CO2. “Het Nederlandse MKB heeft geen tijd te verliezen wanneer het gaat om het voorkomen van verdere nadelige economische effecten van klimaatverandering. En het mooie is dat je daar als ondernemer nog geld mee kunt verdienen ook. Het besparen op het verbruik van fossiele brandstoffen door bewuster om te gaan met elektriciteit en gas levert je direct winst op. Denk aan het dichthouden van winkel- of showroomdeuren in de winter, computers op de energie-bespaarstand zetten of het op spanning houden van de banden van je wagenpark”. Van der Rijt: ”Op Klimaatplein.com hebben we enkele rekentools geïnstalleerd waarmee ondernemers gratis kunnen berekenen wat energiebesparing oplevert. Zo wordt klimaatbewust ondernemen ineens leuk en winstgevend om te doen, niet alleen voor vandaag maar zeker ook voor de toekomst. En doe je het niet voor je eigen portemonnee, doe het dan voor het behouden van een leefbare wereld”

Bronnen:
DARA Group: Climate Vulnerability Monitor: A Guide to the Cold Calculus of A Hot Planet
IPCC: Climate Change 2014: Impacts, Adaptation and Vulnerability
Environmental Leader: Small business planning in a changing climate
Huffington Post: Climate Change Report Predicts Warming Will Only Make Human Ills Worse
IFAD: Tackling the root causes of high food prices and hunger
Bekijk dit bericht op ons weblog »

Rss feed from server

not available or rss format not supported

Delen »